Laboratorieassistent/laborant

Plats Boden

Peab Asfalt AB – ett dotterbolag i Peabkoncernen – är ett av Sveriges största företag inom tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt.

Till Peab Asfalt – Region Teknik söker vi nu en laboratorieassistent/laborant med placering i Boden.

Teknikavdelningen har fem ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling mm. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder. Forskning och utveckling bedrivs både internt och externt i olika samarbetsorgan såväl nationellt som internationellt.

Laboratoriet i Boden servar bolag inom koncernen - Peab Asfalt, Swerock samt Peab Anläggning men har även ett stort antal externa kunder inom branschen såsom beställare, entreprenörer, leverantörer och konsultföretag.

Vi söker dig som har teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå. Erfarenhet av anläggningsarbete är meriterande, men inte ett krav. Vi värdesätter ordning och reda samt god samarbetsförmåga. Vidare är du engagerad, duktig på att ta initiativ och att driva jobbet framåt.

Som laboratorieassistent/laborant utför man provtagning och analyser inom sitt verksamhetsområde. Man utför även fältarbeten och provtagning. Körkort B är meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Tjänsten är ett sommarvikariat, juni-september med möjlighet till förlängning in på hösten. Startdatum bestäms efter överenskommelse.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-04-30

Peab är Nordens Samhällsbyggare med 15.000 anställda och en omsättning överstigande 52 Mdr. Koncernens dotterföretag har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid Nasdaq Stockholm. Peab Asfalt är ett dotterbolag inom Peabkoncernen.

Jan Hellström, Laboratoriechef

Lediga jobb

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.