Pasi Korhonen ny inköpschef för Peab Asfalt och Swerock Norden

Inköp och investeringar är en mycket viktig del i Swerocks och Peab Asfalts verksamheter och det krävs ett samarbete över landsgränserna. Nu har bolagen anställt Pasi Korhonen som ny inköpschef i Norden.

Pasi Korhonen, från Espoo i Finland, tillträder rollen som inköpschef i Norden den 24 oktober 2022. Han kommer senast från NCC Building Nordics där han var chef för inköp och har över 20 års erfarenhet från byggbranschen. Pasi Korhonen efterträder Klaus Stenzel som fortsätter vara verksam inom Peab-koncernen.

- Det känns verkligen kul att jag fått den här möjligheten och jag ser fram emot att ansluta till teamet. I min tidigare roll som kund till Peab Asfalt och Swerock har jag fått väldigt positiv erfarenhet av bolagen. Jag hoppas kunna bidra med min tidigare erfarenhet i min nya roll och ser samtidigt fram emot att få lära mig nya saker. Sist men inte minst ser jag fram emot att lära känna mina nya kollegor, säger Pasi Korhonen.

Inköp är en viktig strategisk funktion. Försörjning av insatsmaterial, exempelvis bindemedel och bränsle, för vår produktion är av yttersta vikt. En annan betydande uppgift är inköp av fordon, entreprenadmaskiner och produktionsanläggningar. Detta arbete koordineras på nordisk nivå.

Håkan Jacobsson, vd för Peab Asfalt Norden, är nöjd med den rekrytering som nu genomförts.

- Pasi har en bred erfarenhet både från branschen och inom inköp och har arbetat globalt, kvaliteter som kommer väl till hands när han nu ska leda vår nordiska inköpsverksamhet, säger Håkan.