Aktuellt inom Peab Asfalt

Dubbla rekord visar att ökad produktionsvolym kan uppnås med minskad klimatpåverkan

I mars 2015 började Peab Asfalt konvertera sina stationära asfaltverk till att använda bioolja i tillverkningsprocessen. Vid 2017 års slut tillverkades över 95 procent av asfaltmassan i konverterade verk och koldioxidutsläppen hade minskat med 61 procent – trots ökad volym. Asfalten säljs under namnet ECO-Asfalt, och målet är att genom teknisk u...

Peab Asfalt förvärvar Asfaltpartner i Väst Produktion AB

Peab Asfalt AB har förvärvat den asfaltverksamhet som hittills bedrivits av Asfaltpartner i Väst AB (ASPA AB). Bolaget har varit verksamma i Västra Götaland med tyngdpunkt på Göteborg och Boråsregionen och förvärvet blir därmed en del av Peab Asfalts strategi att bli den bästa asfaltleverantören i Västsverige.

Masab Asfalt blir Peab Asfalt

Masab Asfalt har tidigare förvärvats av Peab Asfalt och är specialiserade på olika typer av tankbeläggningar. Från den 1 januari kommer varumärket att fasas ut och ersättas helt med Peab Asfalt.

Stötdämpande asfalt utvecklas

På årets Asfalts dag presenterade Lars Jansson från Peab Asfalt med stor entusiasm ett flerårigt forskningsprojekt där en ny typ av stötdämpande asfaltbeläggning utvecklats.

Peab Asfalt förvärvar verksamhet i Ludvika

Tillsammans med Swerock förvärvar Peab Asfalt verksamhet i AEB Anläggningsentreprenader AB.

Länsstyrelsen i Dalarna lär sig mer om klimatsmart asfalt

Länstyrelsen i Dalarna besökte i förra veckan vårt nykonverterade asfaltverk vid Rällsjön för att lära sig mer om hur man tillverkar klimatsmart asfalt.

Peab Asfalt erhåller nya kontrakt hos Swedavia

Peab Asfalt, region mellersta, har fått två stycken treåriga ramavtal, med möjlig förlängning upp till två år, på beläggningsarbeten på flygplatserna Arlanda, Bromma och Visby samt bindemedelsförsegling av Swedavias samtliga 10 stycken flygplatser.

Peab Asfalt slår dubbla rekord – i ökad volym och i minskade CO2-utsläpp

Sverige går på högvarv. Det har bland annat märkts genom ett högt tryck på landets asfaltverk under 2016. Detta resulterade i att Peab Asfalt nådde företagets hittills största produktionsvolym. Bland annat sattes ett nytt rekord i Peab Asfalts, och Sveriges, största asfaltverk i Västberga med över 300 000 ton.

template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Tid
template
Kund
template
Kontraktsumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boyta
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template

Senaste pressmeddelanden från Peab

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.