Aktuellt inom Peab Asfalt

Peab vill se upphandling som gynnar säkerhet och sund konkurrens

Upphandling av vägarbeten, där fokus flyttas från lägsta pris till säkerhet och sund konkurrens, det skulle hela samhället vinna på. Peab efterlyser en dialog där väghållare, entreprenörer och myndigheter tillsammans arbetar för en förbättring.

E20 Alingsås - Vårgårda klar på rekordtid med minskat CO2-utsläpp och nöjda fiskar

Peab har på uppdrag av Trafikverket byggt 15 kilometer motorväg mellan Alingsås och Vårgårda i Västergötland. E20 får i och med den nya motorvägen en helt ny sträckning för att skapa ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Nu öppnar vägen mer än ett halvår tidigare än beräknat. Projektet har även lyckats minska CO2-utsläppen markant.

Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Nässjö kommun

Peab Asfalt har vunnit upphandlingen gällande beläggningsarbeten i Nässjö kommun. Asfaltkontraktet omfattar ny- och underhållsbeläggningar inklusive förarbeten såsom justeringar, fräsning och samt mindre anläggningsarbeten.

Peab Asfalt utför markarbeten i Järfälla kommun

Peab Asfalt har vunnit upphandlingen gällande mark- och anläggningsarbeten i Järfälla kommun.

Peab Asfalt har vunnit tilldelning på Karlstad Airport

Peab Asfalt har vunnit tilldelning på Karlstad Airport. Arbetet omfattar omtoppning av rullbana inklusive vändytor med option på asfaltering av taxibana samt en av plattorna. I projektet ingår det även byte av dagvattenränna samt vissa schaktningsarbeten med återställning av matjord och grässådd.

Peab först i Sverige att lägga asfalt med skogens eget bindemedel

Nu inleder Peab Asfalt de första försöken i Sverige att lägga asfalt med lignin på en trafikerad vägsträcka i Sundsvall. Lignin är träets naturliga bindemedel och när det delvis ersätter det oljebaserade bitumen uppnås både miljömässiga och tekniska fördelar.

Världspremiär för fallvänlig asfalt på cykelväg i Lund

Den 13 juli läggs en ny sorts fallvänlig asfalt i Lund. Asfalten är fem gånger mer stötdämpande än vanlig asfalt. Peab Asfalt har tillsammans med RISE och återvinningsföretaget Massbalans deltagit i ett forskningsprojekt och man har nu tagit fram denna unika asfalten. Lunds kommun är först i världen med att testa asfalten på en trafikerad cykelv...

Peab Asfalt skriver samverkansavtal i Boden

Peab Asfalt har vunnit upphandlingen av beläggningsarbeten i Bodens kommun under 2020 - 2026. Uppdraget sker i samverkan med Argocon som huvudentreprenör och Boden kommun.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Tid
template
Kund
template
Kontraktsumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template

Senaste pressmeddelanden från Peab

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.