Samverkan över gränserna stärker vår nordiska samhörighet

Inom Peab Asfalt samarbetar vi både över landsgränserna som mellan våra bolag. För ett tag sedan hade vi i Skåne besök av våra danska kollegor som lagt 5 000 kvadratmeter Confalt till NDI i Lund. NDI Sweden AB är en danskägd däckgrossist och ytan som nu lades med Confalt är en utbyggnad av deras befintliga lager i Sverige.

Confalt är en skarvfri kompositbeläggning som fungerar utmärkt till industri- eller lagergolv där ytan utsätts för punktbelastningar och där man har stora krav på hög hållfasthet. Lägger man som i detta fall på en överbyggnad av cementstabiliserad grus erhåller man ett stabilt och hållbart golv över tid.

Tack vare att NDI är en återkommande kund till Peab Asfalt Danmark fick våra kollegor nu möjligheten att utföra arbetet i Sverige. I samband med uppdraget levererades all Confaltmassa från vårt asfaltverk i Veberöd och Peab Asfalt Sverige asfalterade en utvändig uppställningsyta.

I projektet samarbetade vi även med Swerock som levererade betongen till det cementstabiliserade gruset och Cliffton stod för asfalt- och betongtransporterna.

Vill du veta mer om Confalt? Kontakta Ola Nilsson 0733-84 83 22 eller läs här https://peabasfalt.se/Asfaltprodukter/produkter-inom-asfalt/produkter-asfalt/confalt/