Stötdämpande asfalt utvecklas

På årets Asfalts dag presenterade Lars Jansson från Peab Asfalt med stor entusiasm ett flerårigt forskningsprojekt där en ny typ av stötdämpande asfaltbeläggning utvecklats.

Varje år arrangeras Asfaltdagen i Malmö och dagen efter i Stockholm. Årets Asfaltdag slog rekord i deltagande, både i Malmö och Stockholm, jämfört med de senaste åren. Sammanlagt över 400 deltagare fick höra intressanta föredrag om intelligenta konstruktionsmetoder, cykelbanor, kommande regelverksförändringar, kommunuppföljningar samt hamn- och flygfältsbeläggningar.

På årets program presenterade Lars Jansson från Peab Asfalt med stor entusiasm ett flerårigt forskningsprojekt där en ny typ av stötdämpande asfaltbeläggning utvecklats.

- Jag blev uppringd av en forskare som undrade varför asfalt måste vara så hård, berättade Lars för publiken och fortsätter, efter lite funderande så undersöktes om detta var ett reellt problem och det visade sig vara ett större problem än vad vi kunnat ana. Så utmaningen antogs och många angreppssätt användes. Efter många labförsök genomfördes i augusti ett fältförsök med bättre resultat än förväntat.

- Vi har lärt oss massor under utvecklingen och vi är fortfarande inte helt framme än, men på god väg så nu behövs nya provsträckor!, avslutade Lars. 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.